PPB Limburg

Het team van PPB Limburg is toegewijd aan het helpen van kinderen en gezinnen met uitdagingen op het vlak van mentale gezondheid. We begrijpen dat mentale gezondheid complex is en dat kinderen en gezinnen baat hebben bij een benadering die zich richt op de hele persoon en hun omgeving. Ons doel is het algehele welzijn en de veerkracht te bevorderen door maatwerk te leveren en te streven naar positieve groei.

Een goede gezinscultuur is essentieel.

We zijn sterk gefocust op het gezin, omdat we geloven dat de gezinsomgeving een cruciale rol speelt in de mentale gezondheid van kinderen. Ons streven is om nauw samen te werken met gezinnen om de unieke behoeften van elk kind te begrijpen.

EMDR Jeugd

Heeft uw kind een schokkende ervaring beleefd en lukt het niet om deze gebeurtenis zelf te verwerken? Dan is EMDR voor kinderen een oplossing. Het is een vorm van therapie die speciaal is ontwikkeld voor het verwerken van schokkende gebeurtenissen.

Supervisie

Wil je jezelf als professional ontwikkelen? Wil je je competenties meer zichtbaar maken? Wil je groeien in je rol als hulpverlener? Supervisie ondersteunt je in dit proces door te reflecteren vanuit je dagelijkse praktijk en maakt de vertaling vanuit je eigen denken, handelen en voelen.

Diagnostiek

“Wat is er met mijn kind aan de hand?”Om antwoord te krijgen op die vraag doen wij onderzoek. Soms is het snel duidelijk. Soms is het nodig om meer onderzoek te doen om te bepalen wat nodig is. Er wordt informatie verzameld en geanalyseerd. Dat doen we door het voeren van gesprekken, het invullen van vragenlijsten of het doen van een observatie. We kijken waar de jeugdige en ouders goed in zijn. Ook bekijken we hoe het komt dat problemen niet overgaan. Als we inzicht hebben in de problemen en de mogelijkheden kunnen we bieden wat nodig is om de beoogde resultaten te behalen.

Behandeling Jeugd

Wij bieden behandeling aan voor kinderen en jongeren vanuit een persoonsgerichte en gezinsgerichte visie. Dat wil zeggen we naar jou kijken met alle aspecten die daar bij horen. Je gedrag, jouw lichaam, wie je bent (jouw identiteit), waar je stress van krijgt, onverwerkte ervaringen in het verleden, jouw gezin en je vrienden en school (jouw sociaal netwerk). We sluiten hierbij aan wat jij voelt en ervaart.

Beeldtaal

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden! Het verbeelden van je situatie met poppetjes, blokjes en veel ander materiaal is voor alle leeftijden en in alle situaties geschikt. De methode Beeldtaal wordt ingezet in onze therapieën omdat het veel meer duidelijkheid biedt dan het enkel praten of een afbeelding zien. Als je het probleem kunt zien in 3D dan geeft je dat meteen meer mogelijkheden om ook de oplossing te kunnen zien. Daarnaast wordt het probleem bekeken vanuit de generaties wat op zichzelf al een ander beeld geeft van de situatie. Beeldtaal geeft de hulpvrager regie over zijn eigen vraag en zijn eigen verhaal. Het is dynamisch; het beeld kan en mag veranderen zodat het beeld ook kan verschuiven naar de oplossing. De methode is gebaseerd op Een-Taal-Erbij, Kim Teeuwen ontwikkelde deze verder tot wat hij nu is.

Beeldtaal-techniek-PPB-HEERLEN Beeldtaal-techniek-PPB-Limburg-1 Beeldtaal-techniek-PPB-Limburg3 Spring naar de hoofdinhoudSpring naar toolbar Over WordPress PPB Limburg 131 WordPress-update, 11 plugin-updates, 1 Thema-update 00 reacties in afwachting Nieuw Pagina bekijken SEOEnter a focus keyphrase to calculate the SEO score Formulieren Hallo admin Uitloggen ScherminstellingenHulpWordPress 5.4 is beschikbaar. Nu bijwerken. Pagina bewerken Nieuwe pagina Pagina bijgewerkt. Pagina bekijken Dit bericht verbergen. Titel toevoegen Beeldtaal Permalink: https://www.ppb-limburg.nl/beeldtaal/ ‎Bewerken paneel Publiceren verbergen Wijzigingen bekijken(opent in een nieuwe tab) Status: Gepubliceerd BewerkenStatus bewerken Zichtbaarheid: Openbaar BewerkenZichtbaarheid bewerken Revisies: 3 BladerenRevisies tonen Gepubliceerd op: 26 feb 2020 om 13:59 BewerkenDatum en tijd bewerken Duplicate Leesbaarheid: Goed SEO: Niet beschikbaar Verplaatsen naar prullenbak paneel contentblocks 2.0 verbergen contentblocks content 1 rij rij titel rij titel grootte rij opties Grijze achtergrondkleurGrijze lijn onder de sectieVolgorde op mobiel omdraaienInhoud verticaal uitlijnenTekst horizontaal uitlijnen custom class kolom 1 tekstblok titel Beeldtaal titel grootte content VisueelTekst Paragraaf breedte 2 afbeeldingen gallerij Afbeelding(en) toevoegen SluitenBijwerken breedte Nieuwe kolom Nieuwe rij paneel CTA footer verbergen CTA weergave paneel Yoast SEO verbergen Bedankt voor het gebruiken van WordPress.Bijwerken naar versie 5.4 Dialoogvenster sluiten Voeg afbeelding toe aan galerij Bestanden uploadenMediabibliotheekToon details Media filterenOp type filterenOp datum filterenZoeken Medialijst BIJLAGEDETAILS Beeldtaal-techniek-PPB.jpg 16 april 2020 153 KB 900 bij 683 pixels Afbeelding bewerken Permanent verwijderen Alt-tekst Beschrijf het doel van de afbeelding(opent in een nieuwe tab). Laat leeg als de afbeelding puur decoratief is.Titel Beeldtaal-techniek-PPB Onderschrift Omschrijving Link kopiëren https://www.ppb-limburg.nl/wp-content/uploads/2020/04/Beeldtaal-techniek-PPB.jpg Smush 4 afbeeldingen verkleind met 3,9 KB (4.0%) Bestandsgrootte: 152,7 KB Stats Bekijken Vereiste velden zijn gemarkeerd met * Regenerate Thumbnails Geselecteerde media-actiesSelecteer