045-7600080 info@ppb-limburg.nl

Behandeling

Iedere ouder ziet zijn kind het liefst lachen, stralen, bloeien en groeien. Spelenderwijs ontwikkelen is cruciaal. Soms kan een kind uit balans raken. Lichamelijke klachten, abnormaal gedrag, sterke emoties of minder levenszin kunnen gevolgen zijn..

Toch kun je als ouder het gevoel hebben dat je geen ingang vindt bij je kind of dat je kind zijn of haar problemen niet met je bespreekt. Kortom, er is vaak een verandering merkbaar en het kind lijkt niet meer gelukkig waardoor het zich  niet optimaal kan ontwikkelen zoals je als ouder zou wensen.

Bij PPB Limburg houden we in onze behandelingen rekening met alle aspecten van het leven van een kind. Een klacht of bepaald gedrag staat niet op zichzelf, maar wordt altijd gezien in relatie tot andere factoren. Vaak zijn de klachten of het gedrag een uiting van onderliggende moeilijkheden.

We geloven in het gezin als basis voor een veilige en stabiele ontwikkeling van het kind. Daarom ook dat we ouders, jeugdige en andere belangrijke personen in de behandeling betrekken.