PPB Limburg

Bij PPB Limburg zetten we ons in om samen met jou te onderzoeken welke patronen jou uit balans brengen, je verdrietig en ongelukkig maken, je een onveilig gevoel geven. We bieden je inzichten in deze ineffectieve patronen, zodat je zelf keuzes kunt maken hoe je anders met deze patronen kunt (leren) omgaan. We geloven dat ieder mens, jong of ouder, de kracht heeft om zich te ontwikkelen en te groeien. Om zich gelukkig en in verbinding met de ander te voelen.

Relatietherapie

Een veilige verbinding tussen liefhebbende partners is de sleutel tot een liefdevolle relatie Met EFT Relatietherapie wordt de negatieve cirkel waarin jullie je als koppel bevinden doorbroken. Als EFT Relatietherapeuten werken wij samen met jullie aan herstel van de veilige verbinding

Een goede gezinscultuur is essentieel.

Samen met ouders kijken wij naar welke boodschap er onder het gedrag ligt. Wat maakt dat het kind niet lekker in zijn vel zit en wat is er nodig om dat te verbeteren. Wij geven jullie als ouders zicht op wat er speelt en jullie de handvatten het gedrag om te buigen.

Psychosociale therapie

De persoonsgerichte psychosociale therapie helpt je jouw blokkades te herkennen en ermee om te gaan. Je leert beter je eigen mogelijkheden te benutten en je beperkingen te onderkennen. De psychosociale therapie richt zich op de jouw ontwikkeling. Je eigen mogelijkheden en kwaliteiten staan centraal. Hiermee wordt er niet alleen aan je psychische en lichamelijke klachten gewerkt, ook aan het algehele welzijn zoals geluk, zingeving en gezondheid.

Supervisie

Wil je jezelf als professional ontwikkelen? Wil je je competenties meer zichtbaar maken? Wil je groeien in je rol als hulpverlener? Supervisie ondersteunt je in dit proces door te reflecteren vanuit je dagelijkse praktijk en maakt de vertaling vanuit je eigen denken, handelen en voelen.

Diagnostiek

“Wat is er met mijn kind aan de hand?”Om antwoord te krijgen op die vraag doen wij onderzoek. Soms is het snel duidelijk. Soms is het nodig om meer onderzoek te doen om te bepalen wat nodig is. Er wordt informatie verzameld en geanalyseerd. Dat doen we door het voeren van gesprekken, het invullen van vragenlijsten of het doen van een observatie. We kijken waar de jeugdige en ouders goed in zijn. Ook bekijken we hoe het komt dat problemen niet overgaan. Als we inzicht hebben in de problemen en de mogelijkheden kunnen we bieden wat nodig is om de beoogde resultaten te behalen.

Jeugdhulp

Wij bieden integratieve therapie aan voor kinderen en jongeren. Dat wil zeggen we naar jou kijken met alle aspecten die daar bij horen. Je gedrag, jouw lichaam, wie je bent (jouw identiteit), waar je stress van krijgt, onverwerkte ervaringen in het verleden, jouw gezin en je vrienden en school (jouw sociaal netwerk). We sluiten hierbij aan wat jij voelt en ervaart.

shutterstock_591755324-1200x430

Elke crisis is een kans

Het is niet nodig

Het is niet nodig om jouw kind nog meer pijn te doen
Het is niet nodig om te blijven terugkijken naar de waarheid van toen

Het is niet nodig om jouw kind onderdeel te maken van een strijd die jij voert of voelt
Het is niet nodig, ook al is dat onbedoeld

Jouw kind heeft zijn handen en hartje al vol om te wennen aan een nieuw leven,
2 huizen, een koffer met knuffels en kleren,
welk nieuw avontuur of ellende gaat het vandaag weer beleven?

Het is niet nodig om ruzie te maken over de beer,
Maak jezelf trots, door te kiezen voor jouw kind, want wat is er belangrijker, wat telt er meer?

Laat het los, hoe moeilijk het ook is, pak je eigen problemen en pijn aan,
maar laat daarbij jouw kind niet in de kou staan.

Gun jouw kind om ook het kind te mogen zijn van de ander,
het kind had hierin geen keuze en dit is niet iets dat jij nu nog verandert.

Richt je energie op jouw kind, dat uit beide ouders is ontstaan,
realiseer je dat een kind een ouder niet zomaar kan laten gaan,
beide ouders zijn immers de reden van zijn bestaan.

Draai het positief:
Hoe kun je jouw kind helpen en steunen?
Hoe kun je ervoor zorgen dat het op jou kan leunen?

En hoor, hoor het verhaal, over wat het meemaakte bij de andere ouder,
hou het levend en warm, in plaats van steeds kouder en kouder.

Geef jouw kind ruimte, om zichzelf te zijn,
Het is niet nodig, deze extra pijn.

Maak jouw kind trots op jou,
zodat het later terug kijkt en kan zeggen:
Zoals jij dat toen hebt aangepakt, daarom hou ik zoveel van jou!

Van Silvia Crombaghs