PPB Limburg

Bij PPB Limburg zetten we ons in om samen met jou te onderzoeken welke patronen jou uit balans brengen, je verdrietig en ongelukkig maken, je een onveilig gevoel geven. We bieden je inzichten in deze ineffectieve patronen, zodat je zelf keuzes kunt maken hoe je anders met deze patronen kunt (leren) omgaan. We geloven dat ieder mens, jong of ouder, de kracht heeft om zich te ontwikkelen en te groeien. Om zich gelukkig en in verbinding met de ander te voelen.

Relatietherapie

Een veilige verbinding tussen liefhebbende partners is de sleutel tot een liefdevolle relatie Met EFT Relatietherapie wordt de negatieve cirkel waarin jullie je als koppel bevinden doorbroken. Als EFT Relatietherapeuten werken wij samen met jullie aan herstel van de veilige verbinding

Een goede gezinscultuur is essentieel.

Samen met ouders kijken wij naar welke boodschap er onder het gedrag ligt. Wat maakt dat het kind niet lekker in zijn vel zit en wat is er nodig om dat te verbeteren. Wij geven jullie als ouders zicht op wat er speelt en jullie de handvatten het gedrag om te buigen.

Psychosociale therapie

De persoonsgerichte psychosociale therapie helpt je jouw blokkades te herkennen en ermee om te gaan. Je leert beter je eigen mogelijkheden te benutten en je beperkingen te onderkennen. De psychosociale therapie richt zich op de jouw ontwikkeling. Je eigen mogelijkheden en kwaliteiten staan centraal. Hiermee wordt er niet alleen aan je psychische en lichamelijke klachten gewerkt, ook aan het algehele welzijn zoals geluk, zingeving en gezondheid.

Supervisie

Wil je jezelf als professional ontwikkelen? Wil je je competenties meer zichtbaar maken? Wil je groeien in je rol als hulpverlener? Supervisie ondersteunt je in dit proces door te reflecteren vanuit je dagelijkse praktijk en maakt de vertaling vanuit je eigen denken, handelen en voelen.

Diagnostiek

“Wat is er met mijn kind aan de hand?”Om antwoord te krijgen op die vraag doen wij onderzoek. Soms is het snel duidelijk. Soms is het nodig om meer onderzoek te doen om te bepalen wat nodig is. Er wordt informatie verzameld en geanalyseerd. Dat doen we door het voeren van gesprekken, het invullen van vragenlijsten of het doen van een observatie. We kijken waar de jeugdige en ouders goed in zijn. Ook bekijken we hoe het komt dat problemen niet overgaan. Als we inzicht hebben in de problemen en de mogelijkheden kunnen we bieden wat nodig is om de beoogde resultaten te behalen.

Jeugdhulp

Wij bieden integratieve therapie aan voor kinderen en jongeren. Dat wil zeggen we naar jou kijken met alle aspecten die daar bij horen. Je gedrag, jouw lichaam, wie je bent (jouw identiteit), waar je stress van krijgt, onverwerkte ervaringen in het verleden, jouw gezin en je vrienden en school (jouw sociaal netwerk). We sluiten hierbij aan wat jij voelt en ervaart.

Intensieve EFT Relatietherapie

Iedere relatie kent zijn sterke en zwakkere momenten met als dieptepunt een relatiecrisis. Een meningsverschil over belangrijke thema’s zoals kinderen of het kopen van een huis, overspel of “de sleur” zijn bekende voorbeelden. Je weet niet meer hoe je met elkaar moet communiceren, je hebt het gevoel dat alles wat je doet fout is en je weet niet meer hoe jullie hier samen uit komen. Tijdens intensieve EFT relatietherapie pakken we samen de eerste vurige emoties aan. Zo creëren we ruimte om naar elkaar te luisteren en jullie relatie te versterken.

Tijdens intensieve EFT Relatietherapie gaat een van onze ervaren therapeuten één hele dag met jullie aan de slag. Na deze dag is de fundering voor een open en succesvolle relatietherapie gelegd.

EFT Relatie therapie

Wat is EFT Relatietherapie?

EFT relatietherapie is één van de vele soorten relatietherapie. EFT staat voor Emotionally Focused Therapy en richt zich op onderliggende emoties en behoeften van jou en je partner. De therapie is ontwikkeld door Sue Johnson en is gebaseerd op de verbondenheid in relaties. Deze vorm van therapie steunt op de hechtingstheorie die zegt dat een mens niet gemaakt is om alleen te zijn. Mensen functioneren in alle opzichten beter als ze emotioneel open relaties met geliefden hebben. Het is daarbij van belang dat jij je veilig en gehoord voelt in de relatie.

De negatieve interactiepatronen worden “de dans” genoemd. We proberen de dans te verhelderen en kijken naar ieders aandeel erin. We zijn op zoek naar een uitweg, op zoek naar het doorbreken van jullie negatieve interactiepatronen. In EFT draait alles om de onderliggende emoties. We tonen boosheid, maar voelen daaronder vaak pijn. Stress is een veelvoorkomende onderliggende emotie. Pas als jij kunt zeggen wat jou pijn doet kan jouw partner iets voor je betekenen. In EFT relatietherapie werken we toe naar een situatie waar jullie elkaar de ruimte en het vertrouwen geven om deze onderliggende emoties uit te spreken.

Relatietherapie

Wat doen we tijdens EFT relatietherapie?

Tijdens intensieve EFT relatietherapie pakken we in één dag de eerste hevigste emoties aan. Op die manier zorgen we voor rust en ruimte om tijdens de relatietherapie beter naar elkaar te luisteren en jullie relatie te versterken. Het is dus een voortraject voor de uitgebreidere relatietherapie. We zullen op deze dag een intensieve start maken met het herkennen en stoppen van afbrekende dialogen; met elkaars emoties en pijnplekken leren kennen en begrijpen; en terugkijken op cruciale momenten.

Wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel van intensieve EFT relatietherapie is dat jullie emoties na deze dag al milder zijn. Het ontwrichtende gevoel wordt minder waardoor jullie elkaar ruimte kunnen geven. Jullie kunnen met meer rust en vertrouwen beginnen aan het relatietherapie traject. Tijdens deze therapie zullen we al werken aan het ontstaan van begrip voor elkaar. Het is de eerste stap in de richting van het herstel naar een emotioneel open relatie.

Denk jij over intensieve EFT relatietherapie?

Ben jij op het punt in je relatie waar je niet meer weet wat je moet doen of hoe je het kunt oplossen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op! Dan zoeken we samen naar een behandelplan dat het beste bij jullie past.

Wat is het vervolg op EFT relatietherapie?

Na een dag aan intense EFT Relatietherapie is het gevoel van veiligheid en geborgenheid nog niet hersteld. Het vertrouwen heeft een deuk opgelopen. Als vervolg op deze intensieve therapie gaan jullie verder met één van onze EFT relatietherapeuten. We gebruiken de inzichten die jullie tijdens intensieve EFT Relatietherapie hebben gekregen en bouwen zo verder aan herstel, veiligheid, geborgenheid, liefde en vertrouwen in jullie relatie.

Reviews EFT relatietherapie

We stellen jouw feedback op prijs! Laat ons weten hoe je onze hulpverlening hebt ervaren. Zo kunnen wij onze deskundigheid en expertise blijven onderhouden en ontwikkelen. Op die manier zijn wij in staat de beste hulpverlening te bieden! 

Sheila is een zeer prettige gesprekspartner. Ze vraagt en luistert op een geïnteresseerde en open manier, en heeft ons in korte tijd goed geholpen.

We stonden op het punt om te scheiden. In de gesprekken met Kim zagen we in hoe we steeds maar in dezelfde cirkel bleven draaien. Nu kunnen we eruit stappen en praten.

Over:

Relatietherapie

Door de gesprekken bij PPB Parkstad met Karlijn hebben mijn man en ik besloten toch nog eens te proberen om samen verder te gaan. Dat zou anders niet gelukt zijn!

Over:

Relatietherapie

Snelle, vriendelijke en doeltreffende behandeling

Over:

Relatietherapie

Ik heb de gesprekken als heel prettig ervaren. Het was heel persoonlijk en vanaf het begin werden gelijk mijn belangrijkste punten aangegrepen (ipv eerst vragenlijsten etc invullen) Ook erg fijn om met praktische handvaten, info over literatuur en opdrachtjes thuis verder te kunnen. Het heeft mij (maar ook mijn partner) echt goede handvaten gegeven mn in de manier van communiceren met elkaar en het begrijpen van elkaar. Veel aan gehad!

Over:

Relatietherapie

In ons diepste dal...ver weg van elkaar. Door de tips, luisterend oor, als vertaalster van de emoties hebben we elkaar weer gevonden. Zijn blij dat we deze stap hebben genomen. Dank je, Kim!

Over:

Relatietherapie

Goed ontvangen en na kennismaking in een aantal sessies uitstekend geholpen. Niet te zwaar, met gevoel voor humor, waar nodig confronterend. Heel gericht geholpen op een aangename manier. Onze relatie is weer in balans door de uitstekende coaching van PPB-Parkstad. Zij hebben ons laten zien waar onze valkuilen zitten en wat onze goede kwaliteiten zijn. Met gerichte voorbeelden en 'huiswerk' is onze relatie een stuk sterker geworden. We zijn in staat beter naar elkaar te luisteren en elkaar beter te begrijpen.

Over:

Relatietherapie

We hebben veel inzichten van Malou gekregen. Ze heeft ons goed geholpen om ons duidelijk te maken wat ons probleem precies is en hoe we ermee kunnen omgaan.

Over:

Relatietherapie

In het begin heb ik getwijfeld of ik wel relatietherapie wilde volgen. Ik vond dat ik al genoeg en hard aan mezelf gewerkt had en dat mijn partner nu maar hulp moest inschakelen. Nadat hij 1 sessie alleen gevolgd had, ben ik meegegaan. Want relatietherapie volg je natuurlijk samen. Ik was boos en had weinig vertrouwen dat dit goed zou komen. De keer erop ging ik niet, ik was er klaar mee. Maar daarna dacht ik bij mezelf dat dit toch wel erg laf was. De therapeut maakte dit ook meteen duidelijk op een respectvolle manier. Er zijn tranen gerold, we hebben gelachen, zijn boos geweest en hebben dingen besproken die we met z’n tweetjes nooit meer besproken zouden hebben. Ik ben zo ongelooflijk blij dat we die stap gezet hebben. Dank je wel, Sheila!

Over:

Relatietherapie

Door de gemoedelijke sfeer voel je je na een aantal gesprekken al gauw vertrouwd en kom je al gaandeweg samen tot een aantal conclusies en wordt samen naar eventuele reële oplossingen gezocht. Het fijne is dat er naar elk geluisterd wordt, zonder te oordelen maar wel kritisch en een spiegel voorhouden. De therapie heeft de ogen geopend op een goede manier en fijn dat we weten dat we er altijd op terug kunnen vallen. Hartelijk bedankt, Marjon!

Over:

Relatietherapie

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op.