PPB Limburg

Bij PPB Limburg zetten we ons in om samen met jou te onderzoeken welke patronen jou uit balans brengen, je verdrietig en ongelukkig maken, je een onveilig gevoel geven. We bieden je inzichten in deze ineffectieve patronen, zodat je zelf keuzes kunt maken hoe je anders met deze patronen kunt (leren) omgaan. We geloven dat ieder mens, jong of ouder, de kracht heeft om zich te ontwikkelen en te groeien. Om zich gelukkig en in verbinding met de ander te voelen.

Relatietherapie

Een veilige verbinding tussen liefhebbende partners is de sleutel tot een liefdevolle relatie Met EFT Relatietherapie wordt de negatieve cirkel waarin jullie je als koppel bevinden doorbroken. Als EFT Relatietherapeuten werken wij samen met jullie aan herstel van de veilige verbinding

Een goede gezinscultuur is essentieel.

Samen met ouders kijken wij naar welke boodschap er onder het gedrag ligt. Wat maakt dat het kind niet lekker in zijn vel zit en wat is er nodig om dat te verbeteren. Wij geven jullie als ouders zicht op wat er speelt en jullie de handvatten het gedrag om te buigen.

Psychosociale therapie

De persoonsgerichte psychosociale therapie helpt je jouw blokkades te herkennen en ermee om te gaan. Je leert beter je eigen mogelijkheden te benutten en je beperkingen te onderkennen. De psychosociale therapie richt zich op de jouw ontwikkeling. Je eigen mogelijkheden en kwaliteiten staan centraal. Hiermee wordt er niet alleen aan je psychische en lichamelijke klachten gewerkt, ook aan het algehele welzijn zoals geluk, zingeving en gezondheid.

Supervisie

Wil je jezelf als professional ontwikkelen? Wil je je competenties meer zichtbaar maken? Wil je groeien in je rol als hulpverlener? Supervisie ondersteunt je in dit proces door te reflecteren vanuit je dagelijkse praktijk en maakt de vertaling vanuit je eigen denken, handelen en voelen.

Diagnostiek

“Wat is er met mijn kind aan de hand?”Om antwoord te krijgen op die vraag doen wij onderzoek. Soms is het snel duidelijk. Soms is het nodig om meer onderzoek te doen om te bepalen wat nodig is. Er wordt informatie verzameld en geanalyseerd. Dat doen we door het voeren van gesprekken, het invullen van vragenlijsten of het doen van een observatie. We kijken waar de jeugdige en ouders goed in zijn. Ook bekijken we hoe het komt dat problemen niet overgaan. Als we inzicht hebben in de problemen en de mogelijkheden kunnen we bieden wat nodig is om de beoogde resultaten te behalen.

Jeugdhulp

Wij bieden integratieve therapie aan voor kinderen en jongeren. Dat wil zeggen we naar jou kijken met alle aspecten die daar bij horen. Je gedrag, jouw lichaam, wie je bent (jouw identiteit), waar je stress van krijgt, onverwerkte ervaringen in het verleden, jouw gezin en je vrienden en school (jouw sociaal netwerk). We sluiten hierbij aan wat jij voelt en ervaart.

Gezinstherapie Limburg

Systeembehandeling

Elk gezin kent moeilijke periodes. Ruziemakende kinderen, onbereikbare pubers of aanhoudende conflicten tussen ouders. Gebeurtenissen die het geluk in een gezin kunnen verstoren. Voorkom het dalen van de sfeer binnen jullie gezin. Dat lukt niet altijd alleen. Een systeembehandelaar kan een gezin daarbij op weg helpen.

 

Direct starten met systeembehandeling? Neem contact met ons op

Wat is gezinstherapie?

Systeembehandeling gaat over de behandeling en ondersteuning van gezinnen die worstelen met lastige situaties of problemen, zoals bijvoorbeeld opvoedproblemen, conflicten binnen of buiten het gezin, relatieproblemen van de ouders, problemen op school. We werken tijdens de behandeling met het hele gezin.

Het doel is om samen te onderzoeken welke problemen of situaties er in het gezin zijn ontstaan, waardoor het allemaal even niet meer goed gaat. Tijdens de systeembehandeling gaan we aan de slag met de doelen waar jullie als gezin aan willen werken. 

Hoe gaat systeembehandeling in zijn werk?

Een kennismaking is de aftrap van de behandeling, zowel voor een gezin als het individu. Tijdens de systeembehandeling kan het voorkomen dat we gesprekken hebben met alleen de kinderen of alleen met ouders.

Een van onze ervaren systeembehandelaren start samen met jullie om in kaart te brengen wat de oorzaak is van de moeilijkheden in jullie gezin. Wanneer de problemen duidelijk zijn zullen we samen doelen opstellen voor de behandeling. Dit vormt een belangrijk begin- en eindpunt voor de behandelingen.

Tijdens de gesprekken zullen we samen werken aan het behandelplan dat opgesteld is. Hierbij is een oplossingsgerichte insteek belangrijk. Daarnaast kunnen ouders ook voor relatietherapie bij PPB Limburg terecht. 

Systeembehandeling bij PPB Limburg

Het belangrijkste effect van de systeembehandeling is het verhelpen van de problemen die een negatieve invloed hebben op een gezin. Bij PPB Limburg ligt de focus op het zelf doen en ontdekken. Iemand anders kan problemen niet voor een ander oplossen. Zo is een gezin bestendig tegen moeilijke situaties die nog gaan komen en in staat deze zelfstandig op te lossen.

Mis je de verbinding binnen jullie gezin en weet je niet meer wat je moet doen om de sfeer thuis te verbeteren? Neem gerust contact met ons op. Wij bieden systeembehandeling op maat die past bij de situatie en jullie behoeften.

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op.