PPB Limburg

Het team van PPB Limburg is toegewijd aan het helpen van kinderen en gezinnen met uitdagingen op het vlak van mentale gezondheid. We begrijpen dat mentale gezondheid complex is en dat kinderen en gezinnen baat hebben bij een benadering die zich richt op de hele persoon en hun omgeving. Ons doel is het algehele welzijn en de veerkracht te bevorderen door maatwerk te leveren en te streven naar positieve groei.

Een goede gezinscultuur is essentieel.

We zijn sterk gefocust op het gezin, omdat we geloven dat de gezinsomgeving een cruciale rol speelt in de mentale gezondheid van kinderen. Ons streven is om nauw samen te werken met gezinnen om de unieke behoeften van elk kind te begrijpen.

EMDR Jeugd

Heeft uw kind een schokkende ervaring beleefd en lukt het niet om deze gebeurtenis zelf te verwerken? Dan is EMDR voor kinderen een oplossing. Het is een vorm van therapie die speciaal is ontwikkeld voor het verwerken van schokkende gebeurtenissen.

Supervisie

Wil je jezelf als professional ontwikkelen? Wil je je competenties meer zichtbaar maken? Wil je groeien in je rol als hulpverlener? Supervisie ondersteunt je in dit proces door te reflecteren vanuit je dagelijkse praktijk en maakt de vertaling vanuit je eigen denken, handelen en voelen.

Diagnostiek

“Wat is er met mijn kind aan de hand?”Om antwoord te krijgen op die vraag doen wij onderzoek. Soms is het snel duidelijk. Soms is het nodig om meer onderzoek te doen om te bepalen wat nodig is. Er wordt informatie verzameld en geanalyseerd. Dat doen we door het voeren van gesprekken, het invullen van vragenlijsten of het doen van een observatie. We kijken waar de jeugdige en ouders goed in zijn. Ook bekijken we hoe het komt dat problemen niet overgaan. Als we inzicht hebben in de problemen en de mogelijkheden kunnen we bieden wat nodig is om de beoogde resultaten te behalen.

Behandeling Jeugd

Wij bieden behandeling aan voor kinderen en jongeren vanuit een persoonsgerichte en gezinsgerichte visie. Dat wil zeggen we naar jou kijken met alle aspecten die daar bij horen. Je gedrag, jouw lichaam, wie je bent (jouw identiteit), waar je stress van krijgt, onverwerkte ervaringen in het verleden, jouw gezin en je vrienden en school (jouw sociaal netwerk). We sluiten hierbij aan wat jij voelt en ervaart.

Gezinstherapie Limburg

Systeembehandeling

Elk gezin kent moeilijke periodes. Ruziemakende kinderen, onbereikbare pubers of aanhoudende conflicten tussen ouders. Gebeurtenissen die het geluk in een gezin kunnen verstoren. Voorkom het dalen van de sfeer binnen jullie gezin. Dat lukt niet altijd alleen. Een systeembehandelaar kan een gezin daarbij op weg helpen.

 

Direct starten met systeembehandeling? Neem contact met ons op

Wat is gezinstherapie?

Systeembehandeling gaat over de behandeling en ondersteuning van gezinnen die worstelen met lastige situaties of problemen, zoals bijvoorbeeld opvoedproblemen, conflicten binnen of buiten het gezin, relatieproblemen van de ouders, problemen op school. We werken tijdens de behandeling met het hele gezin.

Het doel is om samen te onderzoeken welke problemen of situaties er in het gezin zijn ontstaan, waardoor het allemaal even niet meer goed gaat. Tijdens de systeembehandeling gaan we aan de slag met de doelen waar jullie als gezin aan willen werken. 

Hoe gaat systeembehandeling in zijn werk?

Een kennismaking is de aftrap van de behandeling, zowel voor een gezin als het individu. Tijdens de systeembehandeling kan het voorkomen dat we gesprekken hebben met alleen de kinderen of alleen met ouders.

Een van onze ervaren systeembehandelaren start samen met jullie om in kaart te brengen wat de oorzaak is van de moeilijkheden in jullie gezin. Wanneer de problemen duidelijk zijn zullen we samen doelen opstellen voor de behandeling. Dit vormt een belangrijk begin- en eindpunt voor de behandelingen.

Tijdens de gesprekken zullen we samen werken aan het behandelplan dat opgesteld is. Hierbij is een oplossingsgerichte insteek belangrijk. Daarnaast kunnen ouders ook voor relatietherapie bij PPB Limburg terecht. 

Systeembehandeling bij PPB Limburg

Het belangrijkste effect van de systeembehandeling is het verhelpen van de problemen die een negatieve invloed hebben op een gezin. Bij PPB Limburg ligt de focus op het zelf doen en ontdekken. Iemand anders kan problemen niet voor een ander oplossen. Zo is een gezin bestendig tegen moeilijke situaties die nog gaan komen en in staat deze zelfstandig op te lossen.

Mis je de verbinding binnen jullie gezin en weet je niet meer wat je moet doen om de sfeer thuis te verbeteren? Neem gerust contact met ons op. Wij bieden systeembehandeling op maat die past bij de situatie en jullie behoeften.

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op.