PPB Limburg

Bij PPB Limburg zetten we ons in om samen met jou te onderzoeken welke patronen jou uit balans brengen, je verdrietig en ongelukkig maken, je een onveilig gevoel geven. We bieden je inzichten in deze ineffectieve patronen, zodat je zelf keuzes kunt maken hoe je anders met deze patronen kunt (leren) omgaan. We geloven dat ieder mens, jong of ouder, de kracht heeft om zich te ontwikkelen en te groeien. Om zich gelukkig en in verbinding met de ander te voelen.

Relatietherapie

Een veilige verbinding tussen liefhebbende partners is de sleutel tot een liefdevolle relatie Met EFT Relatietherapie wordt de negatieve cirkel waarin jullie je als koppel bevinden doorbroken. Als EFT Relatietherapeuten werken wij samen met jullie aan herstel van de veilige verbinding

Een goede gezinscultuur is essentieel.

Samen met ouders kijken wij naar welke boodschap er onder het gedrag ligt. Wat maakt dat het kind niet lekker in zijn vel zit en wat is er nodig om dat te verbeteren. Wij geven jullie als ouders zicht op wat er speelt en jullie de handvatten het gedrag om te buigen.

Psychosociale therapie

De persoonsgerichte psychosociale therapie helpt je jouw blokkades te herkennen en ermee om te gaan. Je leert beter je eigen mogelijkheden te benutten en je beperkingen te onderkennen. De psychosociale therapie richt zich op de jouw ontwikkeling. Je eigen mogelijkheden en kwaliteiten staan centraal. Hiermee wordt er niet alleen aan je psychische en lichamelijke klachten gewerkt, ook aan het algehele welzijn zoals geluk, zingeving en gezondheid.

Supervisie

Wil je jezelf als professional ontwikkelen? Wil je je competenties meer zichtbaar maken? Wil je groeien in je rol als hulpverlener? Supervisie ondersteunt je in dit proces door te reflecteren vanuit je dagelijkse praktijk en maakt de vertaling vanuit je eigen denken, handelen en voelen.

Diagnostiek

“Wat is er met mijn kind aan de hand?”Om antwoord te krijgen op die vraag doen wij onderzoek. Soms is het snel duidelijk. Soms is het nodig om meer onderzoek te doen om te bepalen wat nodig is. Er wordt informatie verzameld en geanalyseerd. Dat doen we door het voeren van gesprekken, het invullen van vragenlijsten of het doen van een observatie. We kijken waar de jeugdige en ouders goed in zijn. Ook bekijken we hoe het komt dat problemen niet overgaan. Als we inzicht hebben in de problemen en de mogelijkheden kunnen we bieden wat nodig is om de beoogde resultaten te behalen.

Jeugdhulp

Wij bieden integratieve therapie aan voor kinderen en jongeren. Dat wil zeggen we naar jou kijken met alle aspecten die daar bij horen. Je gedrag, jouw lichaam, wie je bent (jouw identiteit), waar je stress van krijgt, onverwerkte ervaringen in het verleden, jouw gezin en je vrienden en school (jouw sociaal netwerk). We sluiten hierbij aan wat jij voelt en ervaart.

KERSTGEWEEST

Als de donkere dagen je soms iets te donker zijn, dan ben je blij als het kerst is geweest, voorbij met dat kerstfeest, laat maar komen die lichte dagen. De meesten mensen genieten van alle familiefeesten in december. Maar als jouw stemming al vaker donker is dan licht, dan zijn het zware dagen. Soms heb je, door het slechte weer, al minder sociaal contact met ‘buiten’ en dan wordt naar ‘binnen’ keren en jezelf terugtrekken zo makkelijk. Depressieve klachten kunnen zich bij eenieder manifesteren.

Je voelt je overbodig of waardeloos. Je voelt je onrustig of juist traag en sloom. Je bent besluiteloos en/of kunt je niet goed richten op iets. Je eet niet meer of minder of je wilt juist extra veel eten. Je bent moe. Je vindt het leven zwaar. Allemaal kenmerken van depressieve klachten die niemand van buitenaf aan je ziet.

Hulp zoeken om je weer beter te voelen of om er juist voor te zorgen dat je je niet slechter gaat voelen, is wat er mogelijk is. Je kunt natuurlijk ook niets doen en hopen dat het overgaat, vanzelf. Maar dan ontzeg je je zelf de kans om je weer beter te voelen, met het tevreden gevoel dat je er zelf iets aan gedaan hebt. En wat dacht je ervan dat, mocht het vanzelf weggaan, je mogelijk in de angst blijft leven dat het weer terug kan komen.

Jij bent jij en je depressie is je depressie, daar zit een verschil. Je draagt het mee, het heeft je in zijn greep, maar het is niet wie je bent. Jij hebt altijd de keuze om jouw eigen dagen lichter te maken. Met therapie kun je zien hoe je dat kunt doen, je doet het niet alleen, er is altijd iemand om op terug te vallen. Om te zorgen dat jij en de mensen om je heen de donkere dagen kunnen trotseren, bij voorkeur gezamenlijk, zal jij moeten bellen of mailen….naar ons, of een andere hulpverlener, als je maar belt.