PPB Limburg

Bij PPB Limburg zetten we ons in om samen met jou te onderzoeken welke patronen jou uit balans brengen, je verdrietig en ongelukkig maken, je een onveilig gevoel geven. We bieden je inzichten in deze ineffectieve patronen, zodat je zelf keuzes kunt maken hoe je anders met deze patronen kunt (leren) omgaan. We geloven dat ieder mens, jong of ouder, de kracht heeft om zich te ontwikkelen en te groeien. Om zich gelukkig en in verbinding met de ander te voelen.

Relatietherapie

Een veilige verbinding tussen liefhebbende partners is de sleutel tot een liefdevolle relatie Met EFT Relatietherapie wordt de negatieve cirkel waarin jullie je als koppel bevinden doorbroken. Als EFT Relatietherapeuten werken wij samen met jullie aan herstel van de veilige verbinding

Een goede gezinscultuur is essentieel.

Samen met ouders kijken wij naar welke boodschap er onder het gedrag ligt. Wat maakt dat het kind niet lekker in zijn vel zit en wat is er nodig om dat te verbeteren. Wij geven jullie als ouders zicht op wat er speelt en jullie de handvatten het gedrag om te buigen.

Psychosociale therapie

De persoonsgerichte psychosociale therapie helpt je jouw blokkades te herkennen en ermee om te gaan. Je leert beter je eigen mogelijkheden te benutten en je beperkingen te onderkennen. De psychosociale therapie richt zich op de jouw ontwikkeling. Je eigen mogelijkheden en kwaliteiten staan centraal. Hiermee wordt er niet alleen aan je psychische en lichamelijke klachten gewerkt, ook aan het algehele welzijn zoals geluk, zingeving en gezondheid.

Supervisie

Wil je jezelf als professional ontwikkelen? Wil je je competenties meer zichtbaar maken? Wil je groeien in je rol als hulpverlener? Supervisie ondersteunt je in dit proces door te reflecteren vanuit je dagelijkse praktijk en maakt de vertaling vanuit je eigen denken, handelen en voelen.

Diagnostiek

“Wat is er met mijn kind aan de hand?”Om antwoord te krijgen op die vraag doen wij onderzoek. Soms is het snel duidelijk. Soms is het nodig om meer onderzoek te doen om te bepalen wat nodig is. Er wordt informatie verzameld en geanalyseerd. Dat doen we door het voeren van gesprekken, het invullen van vragenlijsten of het doen van een observatie. We kijken waar de jeugdige en ouders goed in zijn. Ook bekijken we hoe het komt dat problemen niet overgaan. Als we inzicht hebben in de problemen en de mogelijkheden kunnen we bieden wat nodig is om de beoogde resultaten te behalen.

Jeugdhulp

Wij bieden integratieve therapie aan voor kinderen en jongeren. Dat wil zeggen we naar jou kijken met alle aspecten die daar bij horen. Je gedrag, jouw lichaam, wie je bent (jouw identiteit), waar je stress van krijgt, onverwerkte ervaringen in het verleden, jouw gezin en je vrienden en school (jouw sociaal netwerk). We sluiten hierbij aan wat jij voelt en ervaart.

Kindercoach

Iedere ouder ziet zijn kind het liefst gelukkig. Maar het kan gebeuren dat jouw kind even niet zo lekker in zijn/haar vel zit. Het is ook niet voor ieder kind even gemakkelijk om gevoelens te uiten. Dit kan zich uiten in slapeloosheid, driftbuien, moeilijk vriendschappen sluiten, vermoeidheid of weinig praten. Het is lastig om jouw kind ongelukkig te zien. Wanneer een kind langere tijd boos, verdrietig of angstig is kan een kindercoach jouw kind helpen.

Kindercoach

Het doel van een kindercoach

Het doel van een kindercoach is om jouw kind te helpen zijn/haar gevoelens op een positieve manier te uiten. De kindercoach probeert een kind bewust te maken van de kwaliteiten, talenten en mogelijkheden die het heeft. Jouw kind gaat op zoek naar eigen, unieke oplossingen om een doel te bereiken. De eigenwaarde en het zelfvertrouwen groeien en sterkere sociale vaardigheden worden ontwikkeld. Zo zal jouw kind weerbaarder zijn in moeilijke situaties.

Onze kindercoach werkt vanuit het concept van oplossingsgericht coachen. Dit betekent dat er weinig aandacht besteed wordt aan problemen of gedrag. De focus ligt op het kind, de vaardigheden en kwaliteiten die het bezit en hoe deze set kan worden uitgebreid. Vaak blijkt dat een kind weer een fijn gevoel krijgt als het zichzelf beter kan uiten.

Kindercoach

Is een kindercoach iets voor jouw kind?

Zit jouw kind al een tijdje niet lekker in zijn/haar vel? Of vertoond je kind gedrag dat je niet van hem of haar gewend bent? Dan kan een kindercoach helpen. Sommige kinderen hebben het gewoon in zich dat ze het moeilijk vinden om zichzelf te uiten. Bij anderen is er iets gebeurt waardoor dit niet meer lukt. Sommige kinderen zullen hierdoor stoppen met zichzelf te uiten, anderen uiten zich op een negatieve manier. Een paar voorbeelden van situaties waarbij een kindercoach kan helpen zijn:

Hoewel het niet abnormaal is voor een kind om zich af en toe even niet fijn te voelen kan een langdurig probleem de ontwikkeling van het kind in de weg staan. Het is daarom belangrijk om dit niet te onderschatten. Twijfel je of jouw kind baat heeft bij een kindercoach? Of weet je niet of een kindercoach bij je kind past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen jou en je kind graag!

Werkwijze van onze kindercoach

Ieder kind is anders en dus zal ook ieder traject bij een kindercoach anders zijn. Wij starten altijd met een gesprek met de ouders. Wanneer het kind 12 jaar of ouder is vinden wij het belangrijk dat ook het kind bij dit gesprek aanwezig is. Tijdens dit gesprek zullen we praten over de hulpvraag. Wat gaat er niet goed, hoe komt dit en waarom vinden we het belangrijk om dit op te lossen?

Na dit eerste gesprek zullen we tijdens de intakefase doelen formuleren voor het coaching traject. Wanneer de doelen zijn opgesteld zal het coaching traject van start gaan. Hoe lang dit traject duurt is afhankelijk van de situatie en de opgestelde doelen. We streven ernaar dit traject zo kort mogelijk te houden. Een kindercoach wil op een leuke manier met je kind aan de doelen werken. Er zal tijdens de sessies dus niet alleen gepraat worden. Vaak zullen oefeningen en materialen deel uitmaken van het proces. Denk hierbij aan kaartspelletjes, tekenen en schilderen en bewegen.

Na een aantal sessies met de kindercoach zal er een evaluatiegesprek plaatsvinden. Hierin wordt besproken hoe het nu met je kind gaat, of verdere sessies nodig zijn en of de hulpvraag en doelen nog relevant zijn. Op basis hiervan maken de ouders, het kind en de kindercoach samen een beslissing over de voortgang van het traject.

Een kindercoach bij PPB Limburg

Bij PPB Limburg vinden wij het belangrijk dat een kind alle mogelijkheden krijgt om zich ten volste te ontwikkelen. Als jouw kind al langere tijd in een dipje zit of moeite heeft met het uiten van gevoelens kan een kindercoach de oplossing zijn. We begrijpen dat het moeilijk kan zijn of dat je twijfelt over de juiste aanpak. Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag bij het nemen van een beslissing om jouw kind zo goed mogelijk te helpen.

Kindercoach Reviews

We stellen jouw feedback op prijs! Laat ons weten hoe je onze hulpverlening hebt ervaren. Zo kunnen wij onze deskundigheid en expertise blijven onderhouden en ontwikkelen. Op die manier zijn wij in staat de beste hulpverlening te bieden! 

We zijn met ons dochtertje bij PPB-Parkstad geweest. Ze is erg goed geholpen. Ze vindt nu beter haar weg. PPB-Parkstad, bedankt.

Onze dochter kon zeer snel terecht. Al na vier sessies gaf ze aan dat ze voldoende handvatten had gekregen om zelf verder te gaan.

Over:

Jeugdtherapie

Ik kwam hier naar toe doodongelukkig en ik ben als het vrolijkste meisje op aarde weer weggegaan, het heeft me heel erg geholpen!

Over:

Jeugdtherapie

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op.