PPB Limburg

Bij PPB Limburg zetten we ons in om samen met jou te onderzoeken welke patronen jou uit balans brengen, je verdrietig en ongelukkig maken, je een onveilig gevoel geven. We bieden je inzichten in deze ineffectieve patronen, zodat je zelf keuzes kunt maken hoe je anders met deze patronen kunt (leren) omgaan. We geloven dat ieder mens, jong of ouder, de kracht heeft om zich te ontwikkelen en te groeien. Om zich gelukkig en in verbinding met de ander te voelen.

Relatietherapie

Een veilige verbinding tussen liefhebbende partners is de sleutel tot een liefdevolle relatie Met EFT Relatietherapie wordt de negatieve cirkel waarin jullie je als koppel bevinden doorbroken. Als EFT Relatietherapeuten werken wij samen met jullie aan herstel van de veilige verbinding

Een goede gezinscultuur is essentieel.

Samen met ouders kijken wij naar welke boodschap er onder het gedrag ligt. Wat maakt dat het kind niet lekker in zijn vel zit en wat is er nodig om dat te verbeteren. Wij geven jullie als ouders zicht op wat er speelt en jullie de handvatten het gedrag om te buigen.

Psychosociale therapie

De persoonsgerichte psychosociale therapie helpt je jouw blokkades te herkennen en ermee om te gaan. Je leert beter je eigen mogelijkheden te benutten en je beperkingen te onderkennen. De psychosociale therapie richt zich op de jouw ontwikkeling. Je eigen mogelijkheden en kwaliteiten staan centraal. Hiermee wordt er niet alleen aan je psychische en lichamelijke klachten gewerkt, ook aan het algehele welzijn zoals geluk, zingeving en gezondheid.

Supervisie

Wil je jezelf als professional ontwikkelen? Wil je je competenties meer zichtbaar maken? Wil je groeien in je rol als hulpverlener? Supervisie ondersteunt je in dit proces door te reflecteren vanuit je dagelijkse praktijk en maakt de vertaling vanuit je eigen denken, handelen en voelen.

Diagnostiek

“Wat is er met mijn kind aan de hand?”Om antwoord te krijgen op die vraag doen wij onderzoek. Soms is het snel duidelijk. Soms is het nodig om meer onderzoek te doen om te bepalen wat nodig is. Er wordt informatie verzameld en geanalyseerd. Dat doen we door het voeren van gesprekken, het invullen van vragenlijsten of het doen van een observatie. We kijken waar de jeugdige en ouders goed in zijn. Ook bekijken we hoe het komt dat problemen niet overgaan. Als we inzicht hebben in de problemen en de mogelijkheden kunnen we bieden wat nodig is om de beoogde resultaten te behalen.

Jeugdhulp

Wij bieden integratieve therapie aan voor kinderen en jongeren. Dat wil zeggen we naar jou kijken met alle aspecten die daar bij horen. Je gedrag, jouw lichaam, wie je bent (jouw identiteit), waar je stress van krijgt, onverwerkte ervaringen in het verleden, jouw gezin en je vrienden en school (jouw sociaal netwerk). We sluiten hierbij aan wat jij voelt en ervaart.

Medewerker front office

PPB Limburg is een jonge groeiende praktijk voor Jeugdhulp, relatietherapie en psychosociale therapie Zuid en Midden Limburg.
We zoeken per 1 oktober 2022 een medewerker front office voor 32 uur die samen met collega’s onze front- en backoffice bemenst vanuit ons hoofdkantoor in Heerlen.

Je werkzaamheden zijn zeer divers en afwisselend. In nauw contact met je collega’s regel je alles rondom ons zorgaanbod.

Dit ga je doen

 • Je informeert onze cliënten in een eerste telefonisch contact over vergoedingen, aard van de hulpverlening en kunt een inschatting maken wanneer de hulpverlening kan starten
 • Je bent verantwoordelijk voor het beheer van de agenda’s, het inplannen van afspraken met onze cliënten en het inplannen van overleggen intern of met externe partijen
 • Je houdt ons elektronisch cliënten dossier up to date en bewaakt de verplichte acties die nodig zijn hierin. Je stuurt reminders aan de professionals indien nog acties open staan
 • Je bereidt de overleggen voor; zorgt voor de planning van beschikbare ruimte, agenda’s en notulen en volgt de gemaakte afspraken op
 • Je kunt goed omgaan met vertrouwelijke informatie om de belangen van de organisatie en de privacy van de cliënten veilig te stellen

Dit ben jij
Je bent iemand die de zaken graag op orde heeft en verantwoordelijkheid durft te nemen. Regelen en coördineren zit je in het bloed. Als een spin in je web, weet je wanneer je aan welke touwtjes moet trekken of je prioriteiten moet stellen of zaken moet verschuiven. Jij bent alert op wat er in jouw omgeving gebeurt en kunt hierop snel en efficiënt reageren.
Communiceren doe je graag én goed, op alle niveaus, met overtuiging, humor en flair.
Jij houdt moeiteloos meerdere ballen in de lucht, ook onder druk behoud jij het overzicht. Vanzelfsprekend werk je accuraat en stel jij je flexibel op. Jij floreert in een baan waar geen dag hetzelfde is en voelt je thuis in onze no-nonsense en aanpakkerscultuur.

Dit vragen we

 • Een afgeronde opleiding op minimaal MBO-4 administratief/ secretarieel
 • Minimaal 3 jaar ervaring in soortgelijke functie
 • Kennis van Microsoft Office pakketten en met name gevorderde kennis van Word, Excel
 • Analytisch en oplossend vermogen over complexere vragen
 • Doorzettingsvermogen en creativiteit bij het oplossen van uiteenlopende en gevarieerde problemen in de dagelijkse praktijk waarbij de oplossingen niet direct voor de hand liggen
 • Je hebt een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) niet ouder dan 2 maanden

Dit bieden wij

 • Een uitdagende werkplek in een groeiende organisatie waarbij je ervaring kunt opdoen in het werken met verschillende samenwerkingspartners en de dynamiek die dit met zich meebrengt
 • Je werkt binnen een gezellig en dynamisch team
 • Je krijgt de mogelijkheid om mee te bouwen aan de opbouw van PPB Limburg
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO GGZ

Ben je geïnteresseerd?
Stuur dan jouw CV met een korte motivatie voor 31 augustus 2022 naar info@ppb-limburg.nl  onder vermelding van vacaturenummer 7028. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Marjon Vinken op nummer 06 55 68 96 10.