PPB Limburg

Bij PPB Limburg zetten we ons in om samen met jou te onderzoeken welke patronen jou uit balans brengen, je verdrietig en ongelukkig maken, je een onveilig gevoel geven. We bieden je inzichten in deze ineffectieve patronen, zodat je zelf keuzes kunt maken hoe je anders met deze patronen kunt (leren) omgaan. We geloven dat ieder mens, jong of ouder, de kracht heeft om zich te ontwikkelen en te groeien. Om zich gelukkig en in verbinding met de ander te voelen.

Relatietherapie

Een veilige verbinding tussen liefhebbende partners is de sleutel tot een liefdevolle relatie Met EFT Relatietherapie wordt de negatieve cirkel waarin jullie je als koppel bevinden doorbroken. Als EFT Relatietherapeuten werken wij samen met jullie aan herstel van de veilige verbinding

Een goede gezinscultuur is essentieel.

Samen met ouders kijken wij naar welke boodschap er onder het gedrag ligt. Wat maakt dat het kind niet lekker in zijn vel zit en wat is er nodig om dat te verbeteren. Wij geven jullie als ouders zicht op wat er speelt en jullie de handvatten het gedrag om te buigen.

Psychosociale therapie

De persoonsgerichte psychosociale therapie helpt je jouw blokkades te herkennen en ermee om te gaan. Je leert beter je eigen mogelijkheden te benutten en je beperkingen te onderkennen. De psychosociale therapie richt zich op de jouw ontwikkeling. Je eigen mogelijkheden en kwaliteiten staan centraal. Hiermee wordt er niet alleen aan je psychische en lichamelijke klachten gewerkt, ook aan het algehele welzijn zoals geluk, zingeving en gezondheid.

Supervisie

Wil je jezelf als professional ontwikkelen? Wil je je competenties meer zichtbaar maken? Wil je groeien in je rol als hulpverlener? Supervisie ondersteunt je in dit proces door te reflecteren vanuit je dagelijkse praktijk en maakt de vertaling vanuit je eigen denken, handelen en voelen.

Diagnostiek

“Wat is er met mijn kind aan de hand?”Om antwoord te krijgen op die vraag doen wij onderzoek. Soms is het snel duidelijk. Soms is het nodig om meer onderzoek te doen om te bepalen wat nodig is. Er wordt informatie verzameld en geanalyseerd. Dat doen we door het voeren van gesprekken, het invullen van vragenlijsten of het doen van een observatie. We kijken waar de jeugdige en ouders goed in zijn. Ook bekijken we hoe het komt dat problemen niet overgaan. Als we inzicht hebben in de problemen en de mogelijkheden kunnen we bieden wat nodig is om de beoogde resultaten te behalen.

Jeugdhulp

Wij bieden integratieve therapie aan voor kinderen en jongeren. Dat wil zeggen we naar jou kijken met alle aspecten die daar bij horen. Je gedrag, jouw lichaam, wie je bent (jouw identiteit), waar je stress van krijgt, onverwerkte ervaringen in het verleden, jouw gezin en je vrienden en school (jouw sociaal netwerk). We sluiten hierbij aan wat jij voelt en ervaart.

PPB Relatietherapie

Relatietherapie

Verliefd zijn brengt ons tot leven. We bruisen van energie, beleven onze seksualiteit intens en kunnen de wereld aan. In de nabijheid van de ander voelen we ons veilig en geborgen, maar er zijn ook gevoelens die ons beangstigen. Bijvoorbeeld angst voor intimiteit en afhankelijkheid, schaamte, schuldgevoel, jaloezie, agressie, onbekende verlangens en angst om verlaten te worden. Wat nu als deze negatieve gevoelens vaker voorkomen dan de vrolijke vlinders in je buik?

Relatieproblemen zorgen voor veel verdriet. Deze pijn wil je niet voelen, je wilt gewoon weer gelukkig zijn. Maar hoe moet dat dan, of kan dat eigenlijk nog wel? Tijdens de relatietherapie zal een van onze therapeuten helpen de oorzaak van jullie problemen te achterhalen en te zoeken naar een oplossing. Om zo toe te werken naar een gezonde en gelukkige relatie.

Hoe werkt relatietherapie?

In een relatie kunnen de negatieve emoties vaak hoog oplopen. Tijdens relatietherapie kan de therapeut van een afstandje mee kijken en helpen om jullie valkuilen te herkennen en op te lossen.

Wij gebruiken hierbij de methode van EFT relatietherapie. Deze methode is gebaseerd op de theorie dat een mens niet gemaakt is om alleen te zijn en dat we allemaal beter functioneren door een emotioneel open verbinding met een geliefde. Onze relatietherapie bestaat uit een aantal vaste stappen.

PPB Relatietherapie

Intake gesprek

Bij PPB Limburg beginnen we altijd met een intake gesprek. Tijdens een intake voor relatietherapie bespreken we de problemen die jullie ervaren. Vaak ervaren partners hetzelfde probleem vanuit een andere invalshoek. Een simpel voorbeeld is dat de één het niet fijn vindt dat de ander spullen laat rondslingeren. De ander vindt echter dat daar teveel over gezeurd wordt. Door de ruzies die ontstaan wordt het onderliggende probleem nooit besproken. Voor we beginnen met het herstellen van jullie relatie is het van groot belang dat het onderliggende probleem duidelijk is. Stress is een veelvoorkomend voorbeeld van onderliggende problemen.

Behandelplan 

Iedere relatie is anders en daarom is het behandelplan voor ieder koppel ook anders. Tijdens het intake gesprek hebben we jullie probleem gedefinieerd. Tijdens het eerste gesprek gaan we een passend behandelingsplan opstellen. Hierbij wordt rekening gehouden met jullie hulpvraag en met jullie probleem. Het is belangrijk dat beide partners zich fijn voelen bij de stappen die we afspreken. In het behandelplan leggen we de doelen, het soort behandeling en de frequentie en duur van de relatietherapie vast.

Behandeling 

Meestal is de behandeling opgebouwd in drie fasen. Eerst zullen we jullie negatieve interactiepatronen verhelderen. Vervolgens gaan we oefenen met het uitspreken van gevoelens. Tijdens de laatste fase gaan we op zoek naar manieren waardoor jullie niet terug zullen vallen in dezelfde negatieve patronen.

Meer informatie over onze werkwijze.

Fase 1

Communicatie is essentieel in een relatie. Wat jij doet of zegt heeft invloed op jouw partner. Hoe jouw partner reageert beïnvloedt jou vervolgens weer. Zo komen jullie in een negatieve spiraal terecht en eindigt een gesprek in een ruzie of stilzwijgende irritatie. Tijdens de eerste fase van de relatietherapie zullen we jullie negatieve interactiepatronen verhelderen. We bekijken de verschillende stappen die jullie nemen en hoe die de ander beïnvloeden. Door dit bespreekbaar te maken zullen jullie zelf beter inzien waarmee jullie elkaar ongewild pijn doen.

Fase 2

In de tweede fase van de relatietherapie oefen je om tegen elkaar uit te spreken wat je voelt en wat je nodig hebt. Jullie leren om kwetsbare emoties weer toe te laten. Door uit te spreken wat je voelt kan je partner je beter begrijpen. Door begrip van weerszijden kan een negatief interactiepatroon doorbroken worden. Jullie kunnen open en eerlijk bespreken wat jullie dwarszit en samen een oplossing zoeken. Wij begrijpen dat dit moeilijk lijkt, maar stapje voor stapje zal het uitspreken van gevoelens makkelijker worden. Het fundament van jullie relatie wordt verstevigd en langzaam zullen jullie elkaar meer vertrouwen en emotioneel toelaten.

Fase 3

Tijdens de laatste fase van de relatietherapie gaan we kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat het versterkte fundament van jullie relatie niet opnieuw gaat afbrokkelen. We gaan samen op zoek naar nieuwe manieren om terugkerende problemen op te lossen. De problemen waardoor jullie dit proces begonnen zijn. Dit zal ervoor zorgen dat jullie in de toekomst minder snel in dezelfde negatieve patronen terugvallen.

Relatietherapie

Evaluatie relatietherapie

Gedurende de behandeling zullen evaluatiemomenten plaatsvinden. Dit zal iedere 5 tot 6 behandelingen gebeuren. Deze evaluatiemomenten zijn bedoeld om te kijken of het huidige behandelplan nog passend is of dat er aanpassingen gemaakt moeten worden.
Wanneer iemand zich niet meer prettig voelt bij de huidige aanpak zal de relatietherapie ook minder effectief zijn. Het is belangrijk om dit te bespreken en eventueel een nieuw behandelplan te maken. Om dit makkelijker bespreekbaar te maken plannen wij daarom standaard evaluatiemomenten in.

Relatietherapie vergoeding

Relatietherapie wordt over het algemeen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Een uitzondering hierop kan zijn wanneer de relatietherapie onderdeel is van een behandeling voor een psychische aandoening. Mocht dit jouw situatie zijn, neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar.

Via een aanvullende verzekering zou het kunnen dat jouw relatietherapie wordt vergoed. Een aantal zorgverzekeraars bieden een aanvullende dekking waardoor relatietherapie (deels) vergoed wordt. Daarnaast zijn er zorgverzekeraars die de vergoeding voor EFT relatietherapie plaatsen bij psychologische hulpverlening onder de categorie alternatieve geneeswijze waarvoor je vergoeding ontvangt. Aanvullende verzekeringen variëren tussen zorgverzekeraars. Neem contact op met jouw zorgverzekeraar om een antwoord specifiek voor jouw situatie te krijgen.

Bekijk onze tarieven.

Denk jij dat jouw relatie een beetje hulp nodig heeft?

Ben jij niet meer helemaal gelukkig in je relatie? Vallen jullie steeds terug in dezelfde patronen, in dezelfde ruzies? Wil je weer gelukkig zijn met je partner? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We zoeken samen naar het behandelplan dat het beste bij jullie past.

Relatietherapie Reviews

We stellen jouw feedback op prijs! Laat ons weten hoe je onze hulpverlening hebt ervaren. Zo kunnen wij onze deskundigheid en expertise blijven onderhouden en ontwikkelen. Op die manier zijn wij in staat de beste hulpverlening te bieden! 

Sheila is een zeer prettige gesprekspartner. Ze vraagt en luistert op een geïnteresseerde en open manier, en heeft ons in korte tijd goed geholpen.

We stonden op het punt om te scheiden. In de gesprekken met Kim zagen we in hoe we steeds maar in dezelfde cirkel bleven draaien. Nu kunnen we eruit stappen en praten.

Over:

Relatietherapie

Door de gesprekken bij PPB Parkstad met Karlijn hebben mijn man en ik besloten toch nog eens te proberen om samen verder te gaan. Dat zou anders niet gelukt zijn!

Over:

Relatietherapie

Snelle, vriendelijke en doeltreffende behandeling

Over:

Relatietherapie

Ik heb de gesprekken als heel prettig ervaren. Het was heel persoonlijk en vanaf het begin werden gelijk mijn belangrijkste punten aangegrepen (ipv eerst vragenlijsten etc invullen) Ook erg fijn om met praktische handvaten, info over literatuur en opdrachtjes thuis verder te kunnen. Het heeft mij (maar ook mijn partner) echt goede handvaten gegeven mn in de manier van communiceren met elkaar en het begrijpen van elkaar. Veel aan gehad!

Over:

Relatietherapie

In ons diepste dal...ver weg van elkaar. Door de tips, luisterend oor, als vertaalster van de emoties hebben we elkaar weer gevonden. Zijn blij dat we deze stap hebben genomen. Dank je, Kim!

Over:

Relatietherapie

Goed ontvangen en na kennismaking in een aantal sessies uitstekend geholpen. Niet te zwaar, met gevoel voor humor, waar nodig confronterend. Heel gericht geholpen op een aangename manier. Onze relatie is weer in balans door de uitstekende coaching van PPB-Parkstad. Zij hebben ons laten zien waar onze valkuilen zitten en wat onze goede kwaliteiten zijn. Met gerichte voorbeelden en 'huiswerk' is onze relatie een stuk sterker geworden. We zijn in staat beter naar elkaar te luisteren en elkaar beter te begrijpen.

Over:

Relatietherapie

We hebben veel inzichten van Malou gekregen. Ze heeft ons goed geholpen om ons duidelijk te maken wat ons probleem precies is en hoe we ermee kunnen omgaan.

Over:

Relatietherapie

In het begin heb ik getwijfeld of ik wel relatietherapie wilde volgen. Ik vond dat ik al genoeg en hard aan mezelf gewerkt had en dat mijn partner nu maar hulp moest inschakelen. Nadat hij 1 sessie alleen gevolgd had, ben ik meegegaan. Want relatietherapie volg je natuurlijk samen. Ik was boos en had weinig vertrouwen dat dit goed zou komen. De keer erop ging ik niet, ik was er klaar mee. Maar daarna dacht ik bij mezelf dat dit toch wel erg laf was. De therapeut maakte dit ook meteen duidelijk op een respectvolle manier. Er zijn tranen gerold, we hebben gelachen, zijn boos geweest en hebben dingen besproken die we met z’n tweetjes nooit meer besproken zouden hebben. Ik ben zo ongelooflijk blij dat we die stap gezet hebben. Dank je wel, Sheila!

Over:

Relatietherapie

Door de gemoedelijke sfeer voel je je na een aantal gesprekken al gauw vertrouwd en kom je al gaandeweg samen tot een aantal conclusies en wordt samen naar eventuele reële oplossingen gezocht. Het fijne is dat er naar elk geluisterd wordt, zonder te oordelen maar wel kritisch en een spiegel voorhouden. De therapie heeft de ogen geopend op een goede manier en fijn dat we weten dat we er altijd op terug kunnen vallen. Hartelijk bedankt, Marjon!

Over:

Relatietherapie

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op.