PPB Limburg

Bij PPB Limburg zetten we ons in om samen met jou te onderzoeken welke patronen jou uit balans brengen, je verdrietig en ongelukkig maken, je een onveilig gevoel geven. We bieden je inzichten in deze ineffectieve patronen, zodat je zelf keuzes kunt maken hoe je anders met deze patronen kunt (leren) omgaan. We geloven dat ieder mens, jong of ouder, de kracht heeft om zich te ontwikkelen en te groeien. Om zich gelukkig en in verbinding met de ander te voelen.

Relatietherapie

Een veilige verbinding tussen liefhebbende partners is de sleutel tot een liefdevolle relatie Met EFT Relatietherapie wordt de negatieve cirkel waarin jullie je als koppel bevinden doorbroken. Als EFT Relatietherapeuten werken wij samen met jullie aan herstel van de veilige verbinding

Een goede gezinscultuur is essentieel.

Samen met ouders kijken wij naar welke boodschap er onder het gedrag ligt. Wat maakt dat het kind niet lekker in zijn vel zit en wat is er nodig om dat te verbeteren. Wij geven jullie als ouders zicht op wat er speelt en jullie de handvatten het gedrag om te buigen.

Psychosociale therapie

De persoonsgerichte psychosociale therapie helpt je jouw blokkades te herkennen en ermee om te gaan. Je leert beter je eigen mogelijkheden te benutten en je beperkingen te onderkennen. De psychosociale therapie richt zich op de jouw ontwikkeling. Je eigen mogelijkheden en kwaliteiten staan centraal. Hiermee wordt er niet alleen aan je psychische en lichamelijke klachten gewerkt, ook aan het algehele welzijn zoals geluk, zingeving en gezondheid.

Supervisie

Wil je jezelf als professional ontwikkelen? Wil je je competenties meer zichtbaar maken? Wil je groeien in je rol als hulpverlener? Supervisie ondersteunt je in dit proces door te reflecteren vanuit je dagelijkse praktijk en maakt de vertaling vanuit je eigen denken, handelen en voelen.

Diagnostiek

“Wat is er met mijn kind aan de hand?”Om antwoord te krijgen op die vraag doen wij onderzoek. Soms is het snel duidelijk. Soms is het nodig om meer onderzoek te doen om te bepalen wat nodig is. Er wordt informatie verzameld en geanalyseerd. Dat doen we door het voeren van gesprekken, het invullen van vragenlijsten of het doen van een observatie. We kijken waar de jeugdige en ouders goed in zijn. Ook bekijken we hoe het komt dat problemen niet overgaan. Als we inzicht hebben in de problemen en de mogelijkheden kunnen we bieden wat nodig is om de beoogde resultaten te behalen.

Jeugdhulp

Wij bieden integratieve therapie aan voor kinderen en jongeren. Dat wil zeggen we naar jou kijken met alle aspecten die daar bij horen. Je gedrag, jouw lichaam, wie je bent (jouw identiteit), waar je stress van krijgt, onverwerkte ervaringen in het verleden, jouw gezin en je vrienden en school (jouw sociaal netwerk). We sluiten hierbij aan wat jij voelt en ervaart.

Relatietherapie in Limburg

Relatietherapie Limburg

Verliefd zijn brengt ons tot leven. We bruisen van energie en kunnen de hele wereld aan. Er is niets anders waar we aan denken dan de ander. In de nabijheid van diegene voelen we ons onsterfelijk. Maar er is ook een keerzijde van de munt met gevoelens die we liever niet ervaren. Denk aan angst voor intimiteit en afhankelijkheid, schaamte, schuldgevoel, jaloezie, agressie en angst om verlaten te worden zijn daar voorbeelden van. Wat nu als deze negatieve gevoelens vaker voorkomen dan de vrolijke vlinders in je buik?

Relatietherapie kan uitweg bieden. Op verschillende locaties in Limburg kun je terecht bij PPB Limburg om je pijn te verwerken en geluk weer in je liefdesleven binnen te laten.

Direct starten met relatietherapie? Neem contact met ons op

Werkt relatietherapie?

Ondanks dat iedere relatie anders is en ook de individuen verschillen per relatie kan relatietherapie hulp bieden bij het herkennen van valkuilen in de relatie. Bewustwording van deze valkuilen is nodig om vervolgens aan een oplossing te kunnen werken. Wanneer negatieve gevoelens de overhand krijgen in een relatie is het lastig om zelf te achterhalen wat de oorzaak daarvan is.

Relatietherapeut in Limburg

Wat doet een relatietherapeut?

Van een afstand kijkt de relatietherapeut mee om te achterhalen waar jullie pijnpunten liggen. Tijdens de sessies wordt er gebruik gemaakt van EFT relatietherapie waarbij de focus ligt op het tot stand brengen van een emotionele open verbinding met geliefde.

PPB Limburg hanteert bij relatietherapie in Limburg een proces waarmee bewezen resultaat kan worden geboekt.

Een intakegesprek

waarin ervaren problemen vanuit beide invalshoeken worden besproken.

Een behandelplan maken

waar jullie je beide fijn mee voelen. Het soort behandeling, de frequentie, de duur en de doelen worden vastgelegd.

Start van de behandeling

bestaand uit drie fasen. Verheldering van negatieve gevoelens, het uitspreken van emoties en het oplossen van jullie patronen staat centraal.

Wat kost relatietherapie en wat wordt vergoed?

De kosten van relatietherapie verschillen per behandelplan. Een consult relatietherapie duurt 1 ½ uur en heeft een tarief van €150,-. Daarnaast zijn er verschillende behandelingen die bij PPB Limburg mogelijk zijn zoals intensieve relatiecrisis behandeling & ‘Houd me vast’-relatiecoaching welke €850,- en €650,- kosten. De consulten bij PPB Limburg worden door de meeste zorgverzekeringen vanuit het aanvullende pakket vergoed.

Omdat niet iedere behandeling exact hetzelfde is worden passende mogelijkheden eerst besproken. Onze therapeuten adviseren jullie graag of bekijk meer informatie over onze tarieven.

Relatietherapeuten in Limburg

Ben je niet meer gelukkig in je relatie en wil je liever gister dan vandaag starten met relatietherapie? Vooral wanneer het herkenbaar is dat jullie er zelf niet uitkomen kan therapie uitkomst bieden. Op verschillende locaties kun jullie samen of alleen terecht bij PPB Limburg. Relatietherapie in Maastricht of Roermond is ongeveer 15 tot 30 minuten rijden.

Onze relatietherapeuten zijn verschillend op locaties aanwezig. Neem vrijblijvend contact op om een afspraak te maken.

Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op.