PPB Limburg

Bij PPB Limburg zetten we ons in om samen met jou te onderzoeken welke patronen jou uit balans brengen, je verdrietig en ongelukkig maken, je een onveilig gevoel geven. We bieden je inzichten in deze ineffectieve patronen, zodat je zelf keuzes kunt maken hoe je anders met deze patronen kunt (leren) omgaan. We geloven dat ieder mens, jong of ouder, de kracht heeft om zich te ontwikkelen en te groeien. Om zich gelukkig en in verbinding met de ander te voelen.

Relatietherapie

Een veilige verbinding tussen liefhebbende partners is de sleutel tot een liefdevolle relatie Met EFT Relatietherapie wordt de negatieve cirkel waarin jullie je als koppel bevinden doorbroken. Als EFT Relatietherapeuten werken wij samen met jullie aan herstel van de veilige verbinding

Een goede gezinscultuur is essentieel.

Samen met ouders kijken wij naar welke boodschap er onder het gedrag ligt. Wat maakt dat het kind niet lekker in zijn vel zit en wat is er nodig om dat te verbeteren. Wij geven jullie als ouders zicht op wat er speelt en jullie de handvatten het gedrag om te buigen.

Psychosociale therapie

De persoonsgerichte psychosociale therapie helpt je jouw blokkades te herkennen en ermee om te gaan. Je leert beter je eigen mogelijkheden te benutten en je beperkingen te onderkennen. De psychosociale therapie richt zich op de jouw ontwikkeling. Je eigen mogelijkheden en kwaliteiten staan centraal. Hiermee wordt er niet alleen aan je psychische en lichamelijke klachten gewerkt, ook aan het algehele welzijn zoals geluk, zingeving en gezondheid.

Supervisie

Wil je jezelf als professional ontwikkelen? Wil je je competenties meer zichtbaar maken? Wil je groeien in je rol als hulpverlener? Supervisie ondersteunt je in dit proces door te reflecteren vanuit je dagelijkse praktijk en maakt de vertaling vanuit je eigen denken, handelen en voelen.

Diagnostiek

“Wat is er met mijn kind aan de hand?”Om antwoord te krijgen op die vraag doen wij onderzoek. Soms is het snel duidelijk. Soms is het nodig om meer onderzoek te doen om te bepalen wat nodig is. Er wordt informatie verzameld en geanalyseerd. Dat doen we door het voeren van gesprekken, het invullen van vragenlijsten of het doen van een observatie. We kijken waar de jeugdige en ouders goed in zijn. Ook bekijken we hoe het komt dat problemen niet overgaan. Als we inzicht hebben in de problemen en de mogelijkheden kunnen we bieden wat nodig is om de beoogde resultaten te behalen.

Jeugdhulp

Wij bieden integratieve therapie aan voor kinderen en jongeren. Dat wil zeggen we naar jou kijken met alle aspecten die daar bij horen. Je gedrag, jouw lichaam, wie je bent (jouw identiteit), waar je stress van krijgt, onverwerkte ervaringen in het verleden, jouw gezin en je vrienden en school (jouw sociaal netwerk). We sluiten hierbij aan wat jij voelt en ervaart.

VACATURE GZ PSYCHOLOOG MET MANAGEMENTAMBITIE

Voor 32 tot 36 uur

PPB Limburg is een informele en dynamische organisatie voor jeugd en gezin. Voor Jeugd zijn wij gecontracteerd in Zuid Limburg en Midden Limburg Oost. Voor volwassenen bieden we hulp vanuit de complementaire zorg. We zijn gevestigd in Heerlen, Urmond en Roermond. Ons aanbod bestaat uit behandeling jeugd, diagnostiek jeugd, relatietherapie en psychosociale therapie voor volwassenen. Wij werken vanuit een persoonsgerichte visie waarbij de client en het (gezins)systeem centraal staat. PPB Limburg investeert in de ontwikkeling van behandelaren door opleidingen, supervisie en intervisie.

Als regiebehandelaar (GZ – psycholoog met managementtaken) ben je werkzaam op onze locatie in Heerlen en in Roermond. Je bent samen met je collega GZ psycholoog eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg en de behandelinhoud van het team behandelaren.

Je bent verantwoordelijk voor het zorgbeleid dat samen met de behandelaren afgesproken wordt en de gemaakte zorginhoudelijke keuzes.

Je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring in een vergelijkbare functie. Je beschikt over een gedegen kennis ten aanzien van behandeling en diagnostiek jeugd en je bent goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op het gebied van jeugd op behandelinhoud, beleids- en beheersmatig terrein.

Wil je samen met ons verder groeien en vormgeven aan deze boeiende organisatie? Vind je het een uitdaging om samen met de directie leiding te geven aan dit team van enthousiaste behandelaren? Wil je meedenken in de uitbreiding van zorgaanbod voor volwassenen? Dan zetten we alvast een kopje koffie voor je klaar en gaan we graag samen in gesprek over je ideeën en ambities.

 

Je werkzaamheden

 • Je adviseert de directie over de algemene gang van zaken op behandelinhoudelijk gebied en zorginhoudelijke keuzen, voor wat betreft het voldoen aan de wet- en regelgeving en ten aanzien van het vaststellen, controleren, borgen en ontwikkelen van de kwaliteit van de zorg.
 • Als regiebehandelaar geef je samen met je collega GZ-psycholoog vorm aan de regiebehandeling en bent elkaars sparringpartner. Je hebt overzicht over de lopende behandelingen en ondersteunt en adviseert onze behandelaren in de processen
 • Op basis van de actuele wet- en regelgeving draag je zorg voor de voorbereiding en aansturing van de behandelinhoudelijke regels (protocollen, processen en dergelijke) en stuurt het behandelteam aan.
 • Je geeft mede vorm aan het kwaliteitsbeleid uitgaande van de actuele wet- en regelgeving
 • Je draagt bij en geeft sturing aan de ontwikkeling van nieuwe behandelmethodes op gebied van jeugd
 • Je draagt bij aan de deskundigheidsbevordering van het behandelteam (supervisie en werkbegeleiding) en opzetten van een opleidingsbeleid.
 • Je onderhoudt contacten met deskundigen van ketenpartners en collega-instellingen

 

Jouw profiel

 • Je bent geregistreerd in het BIG register als GZ-psycholoog Kind & Jeugd en hebt een recente VOG
 • Ervaring met systeem therapeutische behandeling is een pré
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring
 • Je bent betrokken bij de organisatie en bij het team
 • Je bent klant- en resultaatgericht, collegiaal en stressbestendig
 • Je bent flexibel en hebt de mogelijkheid mee te groeien met de organisatie
 • Je hebt affiniteit met ons zorgaanbod

 

Wij bieden

 • Een vast dienstverband voor 32 tot 36 uur
 • Een salaris conform CAO – GGZ
 • Een afwisselende baan met een breed aanbod van zorgvragen
 • Een team met gelijkgezinde behandelaren

 

Informatie & solliciteren

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan contact op Kim Hamers, GZ psycholoog (06 43 05 37 22) of Marjon Vinken, directeur (06 55 68 96 10).

Wil je ons team graag komen versterken? Schrijf dan in een korte motivatie waarom je binnen ons team past. We ontvangen je CV met motivatie graag op info@ppb-parkstad.nl.