PPB Limburg

Bij PPB Limburg zetten we ons in om samen met jou te onderzoeken welke patronen jou uit balans brengen, je verdrietig en ongelukkig maken, je een onveilig gevoel geven. We bieden je inzichten in deze ineffectieve patronen, zodat je zelf keuzes kunt maken hoe je anders met deze patronen kunt (leren) omgaan. We geloven dat ieder mens, jong of ouder, de kracht heeft om zich te ontwikkelen en te groeien. Om zich gelukkig en in verbinding met de ander te voelen.

Relatietherapie

Een veilige verbinding tussen liefhebbende partners is de sleutel tot een liefdevolle relatie Met EFT Relatietherapie wordt de negatieve cirkel waarin jullie je als koppel bevinden doorbroken. Als EFT Relatietherapeuten werken wij samen met jullie aan herstel van de veilige verbinding

Een goede gezinscultuur is essentieel.

Samen met ouders kijken wij naar welke boodschap er onder het gedrag ligt. Wat maakt dat het kind niet lekker in zijn vel zit en wat is er nodig om dat te verbeteren. Wij geven jullie als ouders zicht op wat er speelt en jullie de handvatten het gedrag om te buigen.

Psychosociale therapie

De persoonsgerichte psychosociale therapie helpt je jouw blokkades te herkennen en ermee om te gaan. Je leert beter je eigen mogelijkheden te benutten en je beperkingen te onderkennen. De psychosociale therapie richt zich op de jouw ontwikkeling. Je eigen mogelijkheden en kwaliteiten staan centraal. Hiermee wordt er niet alleen aan je psychische en lichamelijke klachten gewerkt, ook aan het algehele welzijn zoals geluk, zingeving en gezondheid.

Supervisie

Wil je jezelf als professional ontwikkelen? Wil je je competenties meer zichtbaar maken? Wil je groeien in je rol als hulpverlener? Supervisie ondersteunt je in dit proces door te reflecteren vanuit je dagelijkse praktijk en maakt de vertaling vanuit je eigen denken, handelen en voelen.

Diagnostiek

“Wat is er met mijn kind aan de hand?” Om antwoord te krijgen op die vraag doen wij onderzoek. Soms is het snel duidelijk. Soms is het nodig om meer onderzoek te doen om te bepalen wat nodig is. Er wordt informatie verzameld en geanalyseerd. Dat doen we door het voeren van gesprekken, het invullen van vragenlijsten of het doen van een observatie. We kijken waar de jeugdige en ouders goed in zijn. Ook bekijken we hoe het komt dat problemen niet overgaan. Als we inzicht hebben in de problemen en de mogelijkheden kunnen we bieden wat nodig is om de beoogde resultaten te behalen.

Jeugdhulp

Wij bieden integratieve therapie aan voor kinderen en jongeren. Dat wil zeggen we naar jou kijken met alle aspecten die daar bij horen. Je gedrag, jouw lichaam, wie je bent (jouw identiteit), waar je stress van krijgt, onverwerkte ervaringen in het verleden, jouw gezin en je vrienden en school (jouw sociaal netwerk). We sluiten hierbij aan wat jij voelt en ervaart.

vactature psycholoog orthopedagoog

Vacature | Psycholoog Kind en Jeugd/ Orthopedagoog

(uren in overleg: 32 tot 36 uur per week)

We zijn voor de locatie in Heerlen en Urmond op zoek naar een psycholoog Kind en Jeugd of orthopedagoog die ons team komt versterken.

Dit ben jij

  • Je hebt een WO diploma als psycholoog Kind en Jeugd of orthopedagoog met diagnostiek aantekening.
  • Je hebt een geldige SKJ registratie
  • Je werkt vanuit een betrokken en mensgerichte benadering en begrijpt tegelijkertijd het belang van resultaatgerichtheid en planmatig werken
  • Je bent pro actief en zelfstandig, tegelijkertijd vind je afstemming en samenwerking met collega’s belangrijk
  • Je bent een netwerker en weet middels je gedrevenheid positief bij te dragen aan het verder ontwikkelen van de praktijk

Dit ga je doen

Je voert zelfstandig behandelingen uit. De doelgroep die je bedient is met name gericht op jeugd. Hierbij werk je nauw samen met je collega’s om een behandeling op maat te bieden. Je affiniteit ligt bij de individuele behandeling van kinderen en jongeren. Daarnaast voer je diagnostiek uit bij kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Jouw werkomgeving
Je komt in een betrokken en professioneel team, met een grote variatie in referentiekader en expertisegebied. Er is veel ruimte tot reflectie en kennisdeling, in de vorm van o.a. regelmatig multidisciplinair overleg en intervisie. Deze uitwisseling en samenwerking heeft een grote toegevoegde waarde. We kunnen ons aanbod “op maat” op de cliënt afstemmen en geven deze autonoom vorm. We streven naar een veilige, uitdagende en lerende werksfeer, waarbij werkplezier en professionaliteit samen zorgt voor een optimaal behandelresultaat.
Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO GGZ en worden in overleg met elkaar vormgegeven.

Heb je interesse in deze functie en denk je dat jij diegene bent die we zoeken? Dan kun je een sollicitatiebrief en CV sturen naar info@ppb-limburg.nl onder vermelding van Vacature Psycholoog Kind en Jeugd
Er is geen sluitingsdatum aan de vacature; deze zal openstaan totdat we de juiste match gevonden hebben.

Voor vragen kun je contact opnemen met Marjon Vinken of Karlijn Wassen op nummer
045 76 000 80.