PPB Limburg

Het team van PPB Limburg is toegewijd aan het helpen van kinderen en gezinnen met uitdagingen op het vlak van mentale gezondheid. We begrijpen dat mentale gezondheid complex is en dat kinderen en gezinnen baat hebben bij een benadering die zich richt op de hele persoon en hun omgeving. Ons doel is het algehele welzijn en de veerkracht te bevorderen door maatwerk te leveren en te streven naar positieve groei.

Een goede gezinscultuur is essentieel.

We zijn sterk gefocust op het gezin, omdat we geloven dat de gezinsomgeving een cruciale rol speelt in de mentale gezondheid van kinderen. Ons streven is om nauw samen te werken met gezinnen om de unieke behoeften van elk kind te begrijpen.

EMDR Jeugd

Heeft uw kind een schokkende ervaring beleefd en lukt het niet om deze gebeurtenis zelf te verwerken? Dan is EMDR voor kinderen een oplossing. Het is een vorm van therapie die speciaal is ontwikkeld voor het verwerken van schokkende gebeurtenissen.

Supervisie

Wil je jezelf als professional ontwikkelen? Wil je je competenties meer zichtbaar maken? Wil je groeien in je rol als hulpverlener? Supervisie ondersteunt je in dit proces door te reflecteren vanuit je dagelijkse praktijk en maakt de vertaling vanuit je eigen denken, handelen en voelen.

Diagnostiek

“Wat is er met mijn kind aan de hand?”Om antwoord te krijgen op die vraag doen wij onderzoek. Soms is het snel duidelijk. Soms is het nodig om meer onderzoek te doen om te bepalen wat nodig is. Er wordt informatie verzameld en geanalyseerd. Dat doen we door het voeren van gesprekken, het invullen van vragenlijsten of het doen van een observatie. We kijken waar de jeugdige en ouders goed in zijn. Ook bekijken we hoe het komt dat problemen niet overgaan. Als we inzicht hebben in de problemen en de mogelijkheden kunnen we bieden wat nodig is om de beoogde resultaten te behalen.

Behandeling Jeugd

Wij bieden behandeling aan voor kinderen en jongeren vanuit een persoonsgerichte en gezinsgerichte visie. Dat wil zeggen we naar jou kijken met alle aspecten die daar bij horen. Je gedrag, jouw lichaam, wie je bent (jouw identiteit), waar je stress van krijgt, onverwerkte ervaringen in het verleden, jouw gezin en je vrienden en school (jouw sociaal netwerk). We sluiten hierbij aan wat jij voelt en ervaart.

Vacature: Psycholoog K&J/ Orthopedagoog

(Uren in overleg: 32 tot 36 uur per week)
PPB Limburg is een informele en dynamische organisatie voor jeugd en gezin. Voor Jeugd zijn wij gecontracteerd in Zuid Limburg en Midden Limburg Oost. Voor volwassenen bieden we hulp vanuit de complementaire zorg. We zijn gevestigd in Heerlen, Urmond en Roermond. Ons aanbod bestaat uit behandeling jeugd, diagnostiek jeugd, relatietherapie en psychosociale therapie voor volwassenen.

Wij werken vanuit een persoonsgerichte visie waarbij de client en het (gezins)systeem centraal staat. PPB Limburg investeert in de ontwikkeling van behandelaren door opleidingen, supervisie en intervisie.

We zijn voor de locatie in Heerlen, Urmond en Roermond op zoek naar een psycholoog KJ of orthopedagoog die ons team komt versterken.

Dit ben jij
• Je hebt een WO diploma als psycholoog K&J en je bent ingeschreven bij het NIP of je hebt een WO diploma als orthopedagoog (met diagnostiek aantekening).
• Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring binnen het K&J veld.
• Een aanvullende systemische opleiding is een pré.
• Ervaring in het uitvoeren van psychodiagnostiek is vereist.
• Je hebt een geldige SKJ registratie.
• Je werkt vanuit een betrokken en mensgerichte benadering en begrijpt tegelijkertijd het belang van resultaatgerichtheid en planmatig werken.
• Je bent pro actief en zelfstandig, tegelijkertijd vind je afstemming en samenwerking met collega’s belangrijk.
• Je bent een netwerker en weet middels je gedrevenheid positief bij te dragen aan het verder ontwikkelen van de praktijk.

Dit ga je doen
Je voert behandelingen uit onder regie van een BIG geregistreerde professional. De doelgroep die je bedient is met name gericht op minderjarigen en hun systeem. Hierbij werk je nauw samen met je collega’s om een behandeling op maat te bieden. Je affiniteit ligt bij de individuele behandeling van kinderen en jongeren. Daarnaast voer je diagnostiek uit bij kinderen en jongeren tot 18 jaar.

Jouw werkomgeving
Je komt in een betrokken en professioneel team, met een grote variatie in referentiekader en expertisegebied. Er is veel ruimte tot reflectie en kennisdeling, in de vorm van o.a. regelmatig multidisciplinair overleg en intervisie. Deze uitwisseling en samenwerking heeft een grote toegevoegde waarde. We kunnen ons aanbod “op maat” op de cliënt afstemmen en geven deze autonoom vorm. We streven naar een veilige, uitdagende en lerende werksfeer, waarbij werkplezier en professionaliteit samen zorgt voor een optimaal behandelresultaat.

Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO GGZ en worden in overleg met elkaar vormgegeven.